Het ABC meest wendbare organisatie 2018

Op dinsdag 14 februari heeft AWVN-directeur Harry van de Kraats de AWVN Award voor ‘meest wendbare organisatie 2018’ uitgereikt aan Het ABC.

Irene Schimmel-Verschuur, directeur bestuurder van onderwijsadviesbureau Het ABC nam deze prijs bij Het ABC in ontvangst. Voorgaande jaren waren o.a. Ikea en de Schipholgroep trotse winnaars. Irene: “We zijn ontzettend trots op deze trofee die we gekregen hebben, waarmee we erkenning krijgen voor de enorme omslag die we mét elkaar hebben gemaakt en nog steeds maken”. De Amsterdamse Stichting Het ABC, dat dit jaar 45 jaar bestaat, kende enkele woelige jaren nadat de subsidiestroom was gestopt. Net zoals zo vele andere organisaties met een maatschappelijke opgave moest het ‘op eigen benen gaan staan’, en dus een balans vinden tussen de wens om alles voor gelijke kansen voor alle kinderen te doen, en het marktgericht werken. 3 jaar geleden leidde dat tot een nieuwe strategie én een reorganisatie. Nu staat er een stevige én wendbare organisatie, waarin de professionals aan zet zijn. Mede dankzij de Metgezellen; tegen de stroom in van de wet DBA e.d. weet Het ABC ZZP’ers te boeien en te binden, door ze datgene te bieden wat ze eigenlijk allemaal missen: een thuisbasis.

Lees hier meer over in het uitgebreide artikel in het AWVN magazine ‘Werkgeven’. 

Over AWVN: Werkgeversvereniging AWVN is de grootste werkgeversvereniging van Nederland met ruim 750 aangesloten individuele bedrijven en bedrijfstakorganisaties. Jaarlijks beloont organisaties die zich onderscheiden op het vlak van vernieuwend werkgeverschap en organisatievernieuwing. Meer informatie over de trofee: https://www.awvn.nl/awvn-Voortrofee/