In spin de bocht gaat …

Bij Het ABC mogen de kinderen hun spinners meenemen én gebruiken tijdens de spelling- en dyslexiebehandelingen. We merken dat ze daarmee spelenderwijs de regels kunnen toepassen. Op die manier kunnen ze meer en sneller oefenen én zijn ze gemotiveerder dan ooit. Hieronder vind je een aantal oefeningen die ook eenvoudig op school of thuis te doen zijn. De spinners zorgen ervoor dat de kinderen met hun aandacht beter gericht zijn op de oefeningen en ze de oefeningen met meer plezier maken. Hierdoor beklijft de stof beter en houden ze de oefeningen beter vol. Kinderen met dyslexie hebben moeite met lezen en spellen en het kost vaak veel energie. Dit heeft niks met intelligentie te maken en kan de schoolprestaties en motivatie om te leren wel echt belemmeren. Hierdoor presteren kinderen met dyslexie vaak slechter dan dat ze eigenlijk kunnen. Door veel te oefenen aan de hand van spellingregels, bv. met de spinners, wordt het lezen makkelijker en vaak ook leuker.   Leerlingen zeggen hierover: “spellen met spinner vind ik leuk omdat met spinners werken is leuk.” “spinners vind ik leuk daarom wil ik er graag mee werken.” “spellen is veel leuker nu ik mijn spinner erbij mag gebruiken.”

“Ik zie dat de kinderen nu met meer enthousiasme praten over hun dyslexiebehandeling. Ze vertellen trots dat ze hun spinner mogen gebruiken en echt nodig hebben bij het maken van het huiswerk. Laatst had één jongetje zelfs 4 spinners meegenomen. Hij bedacht zelf nieuwe regels bij het spinnerspel die helemaal paste bij de spellingsregels van dat moment. Zo leuk om op deze manier hun creativiteit en enthousiasme aan te boren. En zelf word ik steeds beter in het spinnen ?” Dyslexiebehandelaar Het ABC 

Download hier de verschillende oefenvellen, met als laatste een leeg werkblad. Daarmee kun je ook met eigen opdrachten aan de slag gaan. Veel plezier ermee en we vinden het leuk als je jouw tips en ervaringen deelt via Facebook en Twitter.