Praat mee over een goed #GesprekindeKlas

Hoe maak je op school onderwerpen als terrorisme, geweld, homoseksualiteit en religie bespreekbaar? Ga het gesprek aan en laat je inspireren tijdens de gratis bijeenkomsten #GesprekindeKlas, met keynote sprekers en workshops over actuele thema’s. Daarmee krijg je inzicht in waar de dilemma’s liggen, sta je stil bij wat je belangrijk vindt en krijg je tips en handvatten om hier verder vorm aan te geven in de praktijk.
  • Donderdag 18 jan. “De vraag is niet óf, maar wanneerThema: Angst en terreur – Wat doet dreiging met jou en je leerlingen? Locatie: Het ABC, Baarsjesweg 224 (16.00-19.00 uur)
Je hoort het steeds in gesprekken en in de media; “…de vraag is niet of er een aanslag komt in Nederland, maar wanneer”. Het is een beangstigend scenario. Wat betekent dat voor jou als onderwijsprofessional? Wat doe je met je eigen angst en die van de leerlingen? Spreek je er wel over, of hoeft dat eigenlijk niet als er maar concrete scenario’s klaarliggen voor het geval dat…? Hoe denken andere professionals hierover? In deze themabijeenkomst wordt de aftrap gegeven door een expert voor wie een aanslag heel dichtbij kwam. Daarna zijn er workshops, met informatie, tips en verwijzingen naar (les)materialen. Arzu Yentur van de Democratische Dialoog vertelt over wat het voor kinderen en professionals op scholen in Brussel betekende dat er aanslagen waren. Ine Spee van Stichting School en Veiligheid laat je ervaren hoe een school zich goed kan voorbereiden op een onverhoopte calamiteit. Er is ruime gelegenheid tot uitwisselen met andere professionals uit het Amsterdamse onderwijs. Na afloop gaan we met elkaar in gesprek onder het genot van een hapje en een drankje. 

Voor wie?

Deze bijeenkomst is toegankelijk voor alle onderwijsprofessionals (PO, VO en MBO) in Amsterdam, die dit een belangrijk onderwerp vinden en daarover in gesprek willen gaan. Het perspectief van de leerkracht staat centraal. De bijeenkomst is niet alleen interessant voor leraren zelf, maar ook voor intern begeleiders, directeuren, bestuurders en zorgcoördinatoren.

Aanmelden

Meer informatie via www.gesprekindeklas.amsterdam