Trainingen gedrag

Ben je op zoek naar begeleiding op het gebied van gedrag voor een klas of jouw schoolteam?

Het ABC biedt de volgende trainingen aan:
De Gelukkige Klas
De Vreedzame School
Traumasensitief lesgeven
School-Wide Positive Behavior Support
– Taakspel
– Burgerschap
– Welkom in mijn klas

De Gelukkige Klas

Wil je de groepsdynamiek en de sfeer in je groep verbeteren? Hoe zorg je dat kinderen meer betrokken zijn en positief met elkaar omgaan? Met deze aanpak keert de veiligheid en de rust in de groep terug en kom jij weer toe aan onderwijzen.

Lees meer

De Vreedzame School

De Vreedzame School is een compleet programma voor basisscholen voor sociale competentie en democratisch burgerschap. Het beschouwt de klas en de school als een leefgemeenschap, waarin kinderen zich gehoord en gezien voelen, een stem krijgen, en waarin kinderen leren om samen beslissingen te nemen en conflicten op te lossen. Kinderen voelen zich verantwoordelijk voor elkaar en voor de gemeenschap en staan open voor de verschillen tussen mensen.  

Lees meer

Traumasensitief lesgeven

Voor getraumatiseerde leerlingen kan school een plek zijn waar ze zich veilig voelen en vertrouwen in zichzelf en anderen ontwikkelen. In de praktijk is het echter vaak zo dat ze door hun leer- en/of gedragsproblemen (voortkomend uit trauma) vastlopen en in een negatieve spiraal belanden. Een leraar kan, met de juiste kennis over trauma, een enorme bijdrage leveren aan het herstel en de veerkracht van het kind.

Lees meer

Meer weten over deze trainingen?

Neem contact op met onze adviseurs