Virtuoze Leraar & Team van het jaar bekend

De afgelopen weken zijn er bij Het ABC bijzondere nominaties binnengekomen voor de Virtuoze Verkiezing van het jaar. Dit is een aanmoediging om de verborgen parels in het onderwijs in beeld te brengen. Mooie dingen die niet iedereen weet en vaak verborgen blijven, overschaduwd. Op donderdag 9 februari werd tijdens de virtuoze ervaringsmiddag ‘Ervaar Virtuoos Onderwijs met plezier!’ zowel de Virtuoze Leraar als het Virtuoze Team van het jaar bekendgemaakt. De genomineerden, aangedragen door collega’s uit het onderwijs, zijn stuk voor stuk verrast en geven aan hun werk met veel plezier te doen en dat ook vanzelfsprekend te vinden. Verkozen tot virtuoze leraar van het jaar is Ai-Lan Cruden van de Prof. Dr. H. Kraemerschool, om haar geweldige professionaliteit en het fundamentele verschil dat zij voor leerlingen maakt. Het virtuoze schoolteam van het jaar is het team Amsteltaal geworden, omdat zij op een enthousiaste en bijzondere manier nieuwkomersonderwijs vormgeven voor Amstelwijs. Virtuoos is: goed onderwijs voor alle leerlingen. Bespreekbaar maken van lastige onderwerpen. Boven de stof staan en je hart laten spreken, iedere dag weer. Leerlingen toerusten en het vertrouwen geven dat ze het verschil kunnen maken. Ieder op een eigen manier. Deze leraren kunnen het en doen het. Ze zijn een voorbeeld voor kinderen. Om te beginnen als leraar, maar vooral als mens.   Alle genomineerde virtuoze leraren zijn:
 • Liesbeth Breek – Petrus Canisius College * “Zorg voor haar leerlingen, de wereld en het vak.”
 • Ai-lan Cruden – H. Kraemerschool * “Geweldige professionaliteit en maakt een fundamenteel verschil voor de leerlingen.”
 • Dave Emanuelson – Basisschool Witte Tulp * “Zoekt verbinding en slaat bruggen.”
 • Stephanie Georgiou – Mr. De Jonghschool * “Vindt het bijzondere in het gewone.”
 • Kevin van de Kamp – ROC van Amsterdam MBO College Zuidoost * “Een voorbeeld voor zijn leerlingen, wil ze iets meegeven.”
 • Berna Kokut – De Vlaamse Reus: * “Prachtig mens en krachtige leraar.”
 • Anja Nusse – De Dapper * “Denkt out of the box en zet vooral haar grote hart in.”
 • Sebastiaan Roosingh – Da Vinci College * “Haalt de wereld actief de klas in en moedigt aan tot democratisch burgerschap.”
 • Marjo van Wittmarschen – De Witte Olifant * “Schuwt moeilijk bespreekbare onderwerpen niet en weet op creatieve en unieke wijze een positieve en betrokken sfeer te creëren.”
De genomineerde teams:
 • Amsteltaal * “Meer doen dan van je gevraagd en verwacht wordt, voor een groep die zonder hulp vergeten zou kunnen worden.”
 • SBO Meander * “Reflecteert voortdurend op het onderwijs dat ze samen met kinderen en ouders neerzetten.”
  Bekijk alle foto’s van de Virtuoze Ervaringsmiddag & Verkiezing Virtuoze Leraar & Team op onze Facebookpagina   Drie van de genomineerde leraren: Ai-Lan, Sebastiaan en Liesbeth De Virtuoze Leraar van 2016 en 2015: Ai-Lan en Emin  

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze