Maak kans op een gratis adviessessie over de inrichting van de speelleeromgeving

De speelleeromgeving is een belangrijk onderdeel van het leerproces van kinderen. Maar hoe richt je de speelleeromgeving optimaal in? Hoe verdeel je de hoeken? Welke materialen zijn echt nodig? Wat doe je als er weinig ruimte is? Hoe kan de ruimte worden ingezet voor taalstimulering?

In de maand juni verloten we een gratis adviessessie, waarbij één van onze jonge kind professionals jouw lokaal grondig scant en meedenkt over jouw inrichtingsvragen en wensen.

Scroll naar beneden om deel te nemen aan onze winactie, waarmee je kans maakt op een gratis adviessessie.

De eerste 50 deelnemers ontvangen onze waaier met tips voor het voeren van taaldenkgesprekken!

In een taaldenkgesprek worden kinderen uitgedaagd om actief mee te doen, mee te denken en te verwoorden wat ze denken. Hun taalleermechanisme wordt aangezet, omdat ze willen graag willen verwoorden wat ze denken. Daardoor merken ze op wat ze nog niet weten van taal en zijn ze extra gevoelig voor de taal die ze om zich heen horen, om dat toe te kunnen voegen aan hun kennis.

Vaardigheden voor het voeren van een taaldenkgesprek kun je oefenen. De waaier bevat tips voor het voeren van een taaldenkgesprek. Je kiest per dag één tip uit de waaier en zet deze neer in het zicht, zodat je de hele dag een visuele herinnering in de buurt hebt.

Deelnameformulier winactie: gratis adviessessie over de inrichting van de speelleeromgeving

    – Deelname aan de winactie van Het ABC is mogelijk t/m 30 juni 2024 – Winnaar wordt per mail bekend gemaakt in week 28-2024 – Winnende prijs bestaat uit een eenmalige adviessessie voor de speelleeromgeving van een door Het ABC te bepalen onderwijsadviseur van de vakgroep Jonge Kind van maximaal een uur op het adres van de school, kinderdagverblijf of IKC. – Het ABC mag mij eenmalig per mail benaderen met informatie/ een aanbod – Het ABC mag de winnaar bekend maken op LinkedIn. – Middels deelname aan de winactie schrijf je automatisch in voor de nieuwsbrief van Het ABC (4-6 keer per jaar).