Week van Dyslexie en aanstaande evenementen

In en rond de Week van Dyslexie vinden er interessante bijeenkomsten en evenementen plaats. Werk je in het onderwijs en wil je meer kennis over dyslexie opdoen? Of wil je met een leerling en ouders informatie en kennis delen over dyslexie? Schrijf je dan snel in voor deze inspirerende bijeenkomsten of deel deze als tip;

  • Week van Dyslexie
    Van 1 tot 8 oktober kunnen kinderen, ouders, professionals, wetenschappers en dyslectici deelnemen aan diverse bijeenkomsten, workshops en online webinars. Thema van deze editie is ‘Vier je talenten’. Het doel van deze week is om de kracht van diversiteit en dyslexie te ontdekken.

    De Week van Dyslexie wordt georganiseerd door de HOI Foundation en Dyslexie Font.

  • Happy dyslectisch festival
    Op zondag 6 oktober van 10:00-16:00uur vindt het Happy Dyslectisch Festival plaats. Kom je ook naar de Tolhuistuin Amsterdam?

    Er is een bijzondere en feestelijke opening met de dyslectische Jack Shore. En activiteiten voor dyslectische kinderen zoals ‘De ideeën Fabriek’ en ‘Het Levend Schilderij’. Voor ouders zijn er interessante sessies over regelgeving en passend advies middelbare school. En het LerenLab waar je kan ontdekken welke tools jou helpen te laten zien waar je goed in bent!


  • Kinderboekenweek
    De kinderboekenweek vindt plaats van 2 t/m 13 oktober en het thema is ‘Lekker eigenwijs’.

    Kinderboeken zitten namelijk vol met sterke personages die laten zien hoe leuk het eigenlijk is om lekker te doen wat je zelf wilt. Duik dit jaar in boeken vol eigenwijze figuren die het op hun eigen manier doen. Vier het dwars zijn! Deze Kinderboekenweek lezen we boeken over personages die een tikkeltje tegendraads en eigenwijs zijn.

  • Ontwerpwedstrijd
    Van 30 september tot 9 november organiseert Het ABC een ontwerpwedstrijd. Krijg je bij ons dyslexie- of rekenbegeleiding? Vraag dan aan jouw behandelaar de flyer over de ontwerpwedstrijd en doe mee. Alle ontwerpen verdienen een prijs. Maar wie weet ga jij wel met de hoofdprijs naar huis door ons jouw talenten en creativiteit te tonen. Veel succes!