Verkeer

In opdracht van de gemeente Amsterdam en de Vervoerregio Amsterdam voeren wij in samenwerking met verschillende partijen diverse verkeersprojecten uit. De projecten worden verzorgd vanuit Verkeer & Meer. Het ABC verzorgt vier projecten voor verschillende leeftijdscategorieën. Onze doelgroep zijn de kinderen en ouders van de kinderen in de leeftijdscategorie 2 tot 12 jaar.

Ons aanbod betreft verkeer

JONGleren in het Verkeer

Peuters en kleuters begeven zich in de regel nog niet zelfstandig in het verkeer. Maar het verkeer is er altijd, hoe jong een kind ook is. Met het lesproject JONGleren in het verkeer maken kinderen tussen 0 en 4 jaar spelenderwijs kennis met het verkeer.

Verkeerskunsten

Het doel van Verkeerskunsten is kinderen veilig verkeersgedrag in de praktijk leren, aanvullend op theoretische lessen, om meer ervaren en veiliger in het verkeer te bewegen.

Blijf uit de dode hoek

Ieder jaar gebeuren er tientallen ongevallen in de dode hoek. Vooral fietsers zijn daarbij het slachtoffer. Juist in de fase waarin kinderen vaker zelfstandig aan het verkeer gaan deelnemen is verkeerseducatie van belang om kennis, vaardigheden en motivaties bij te brengen.

Verkeersouders

Samen met VVN bieden we voor de Amsterdamse Basisscholen tal van materialen aan voor een veiligere schoolomgeving.

Hoe kan ik je helpen?

Neem contact op met onze adviseurs