Onze diensten

Onderzoek

Onderzoek

Een diagnostisch onderzoek kan helpen om meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling van een kind of om de oorzaak van bepaalde leerproblemen te achterhalen.

Begeleiding

Begeleiding

Individuele of groepen leerlingen begeleiden op het gebied van lezen en spelling, dyslexie, rekenen, executieve functies en begaafdheid.

Behandeling

Behandeling

Interesse in behandeling Dyslexie? Lees hier meer over hoe Het ABC dat verzorgt voor jouw kind of leerling.

Dyslexie

Dyslexie

Wanneer een kind veel moeite heeft met lezen en spellen en er ondanks extra begeleiding vanuit school en thuis weinig vooruitgang is, dan kan er sprake zijn van dyslexie.

Taal

Taal

Taal is de basis voor succes op school en voor goede taalontwikkeling. Het ABC streeft naar goed taalonderwijs in de diverse klas, zodat iedere leerling gelijke kansen krijgt.

Rekenen en wiskunde

Rekenen en wiskunde

Rekenen doen we de hele dag en is altijd en overal. Goed rekenonderwijs is dan ook cruciaal en de beheersing van rekenen is essentieel voor het leren van veel andere vakken.

Van voorschool tot hoger onderwijs

Onderwijsprofessionals, pedagogisch medewerkers, leraren en ouders kunnen bij de meest uiteenlopende onderwijsvraagstukken rekenen op onze ondersteuning. Of je nu een schoolleider bent die het team wil professionaliseren of een leerkracht die passend onderwijs wil bieden aan de leerling. Met advies, coaching en training staan onze gedreven onderwijsadviseurs klaar voor alle onderwijsprofessionals. Van de voorschool en het primair onderwijs, tot het voortgezet- en hoger onderwijs.

Ontwikkel de talenten

Wij doen alles voor het kind en dat doen we samen. Het ABC bundelt haar krachten met hogescholen, universiteiten en maatschappelijke organisaties voor (jeugd)zorg en welzijn. De expertise van onze psychologen, orthopedagogen, taal- en onderwijskundigen is heel uiteenlopend. Van het afnemen van psychologisch onderzoek tot behandeling en begeleiding van de leerling of student.

Persoonlijk en maatwerk

We verrijken met onze kennis ambitieuze scholen en besturen. Leg ons vrijblijvend jouw situatie, probleem, vraag of dilemma voor en we gaan ermee aan de slag. Niet alleen met een oplossing voor de korte termijn of om een brandje te blussen, maar het liefst met een plan op maat dat voor langere tijd uitkomst biedt. We zijn graag van toegevoegde waarde en bieden wat extra’s, zodat je weer vooruit kunt kijken. Door ons brede aanbod van diensten, hebben we op bijna alle terreinen wel een sparringpartner of adviseur voor je in huis.