Online webinar: Close Reading in het VO

Datum: donderdag 16 mei
Tijd: 16:00 -17:00 uur
Locatie: online (gratis)

Onderwijsadviseur Taal en VO, Merel Louise Luberti, vertelt hoe jij met jouw leerlingen herhaald complexe teksten kan tackelen om samen tot dieper tekstbegrip te komen.

Onderzoeken liegen er niet om: 25% van de Nederlandse 15-jarigen dreigt laaggeletterd te worden (Pisa, 2018). Daarnaast keldert de leesmotivatie van Nederlandse jongeren. Het is hoog tijd om daar wat aan te doen! Maar hoe dan? Merel laat je in vogelvlucht zien hoe je herhaald een complexe tekst kan lezen. Ze neemt je mee in de achterliggende gedachte van Close Reading, laat je de methodiek ervaren en je krijgt handvatten om zelf met Close Reading aan de slag te gaan.

Wil jij met je leerlingen tot een dieper tekstbegrip komen en ben je geïnteresseerd in Close Reading? Meld je hieronder snel aan voor het webinar!

Over de spreker, Merel Louise Luberti

  • Taalkundige, Onderwijsadviseur Taal.
  • Afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam.
  • Ex-onderzoeker aan de Hogeschool van Amsterdam.
  • Verzorgt trainingen en coaching omtrent begrijpend lezen, tekstbegrip en leesmotivatie voor zowel leerlingen als docenten(teams).

“25% procent van Nederlandse 15-jarigen dreigt laaggeletterd te worden. Dit percentage baart mij zorgen. Het is hoog tijd om hier wat aan te doen. Gelukkig ligt dit niet buiten handbereik. Als onderwijsadviseur Taal ondersteun ik scholen in het verbeteren van hun onderwijs. Daarbij is het belangrijk om voor zowel leerlingen als docenten het plezier in het onderwijs in oog te houden. Taal en plezier zijn goed te combineren, en daar zet ik mij volledig voor in!”

Middels inschrijving voor het webinar schrijf je automatisch in voor de nieuwsbrief van Het ABC.