Trainingen rekenen

Trainingen rekenen

Ben je op zoek naar professionalisering op het gebied van rekenen voor jouw schoolteam?

Het ABC biedt trainingen op maat aan:
– Effectief rekenen
– Beter rekenen met plezier
– Rekenverbetertraject
– Keuze en implementatie van een nieuwe rekenmethode

Effectief rekenen

Met deze aanpak ga je met de hele klas aan de slag met rekenen en kun je nog meer uit jouw rekenonderwijs halen. Veel (ernstige) rekenproblemen zijn te voorkomen als er effectief rekenonderwijs wordt gegeven. Dit kan door de basisprincipes van een effectieve rekenles in te zetten. Vervolgens wordt het omgaan met verschillende onderwijsbehoeften van alle leerlingen besproken en de noodzaak om de rekenmethode ‘losser’ te hanteren.

Lees meer

Beter rekenen met plezier

Zit jouw klas ook in een rekendip? Hoe kun je nog meer uit jouw rekenonderwijs halen? Vallen de rekenresultaten tegen of wil je het rekenen weer leuk maken voor de leerlingen? Dan is dit een snelle aanpak die de leerkracht versterkt op kennisniveau én bewustwording geeft over het eigen handelen. In dit traject kun je rekenproblemen analyseren en aanpakken binnen je klas én de school.

Lees meer

Rekenverbetertraject

Veel leerkrachten werken hard om met hun leerlingen een fundamenteel rekenniveau te bereiken. Toch hebben veel scholen en leerkrachten baat bij enige begeleiding op het gebied van de belangrijkste facetten van het rekenleerproces. Stap voor stap werken we samen aan de relevante factoren op weg naar beter rekenonderwijs en verbeterde rekenresultaten.

Lees meer

Meer weten over deze trainingen?

Neem contact op met onze adviseurs