Ontmoet onze coaches en adviseurs

Ben je nieuwsgierig wat wij voor jouw schoolleiding kunnen betekenen? Op deze pagina stellen onze coaches en adviseurs van Leiderschap zich alvast aan je voor. Nog liever gaan we graag vrijblijvend een gesprek met je aan. Neem gerust contact met ons op.

Irma Jacet

Als onderwijsadviseur zet Irma onderwijsprofessionals en schoolteams zoveel mogelijk in hun kracht. Dit doet zij door haar advies en begeleiding zoveel mogelijk aan te laten sluiten op de praktijk.

Van het maken van een verbeterplan voor de school tot het introduceren van efficiënt lesgeven met EDI of het begeleiden van scholen in een ‘Goed worden Goed blijven Plus’ traject. Irma streeft ernaar bij scholen waar zij komt zo snel als mogelijk naar de achtergrond te verdwijnen, om de schoolteams hun rol zelfstandig te laten innemen.

Met als einddoel een duurzaam resultaat: de kwaliteit van het onderwijs zo hoog mogelijk en minder kwetsbaar.

Irma Jacet (ijacet@hetabc.nl).

Rico Klaassen Bos

‘Een professionele cultuur ontwikkelen lukt alleen met het juiste voorbeeld’, daar staat onze collega Rico Klaassen Bos voor.

Rico ondersteunt directeuren en schoolteams met het ontwikkelen van een professionele leergemeenschap. Rico geeft praktische handvatten aan directeuren om zelf het goede voorbeeld te geven en een professionele houding te ontwikkelen bij het team.

Wat scholen zeggen over Rico: ‘Rico is een enthousiaste onderwijsadviseur die op een prettige manier feedback geeft, waardoor er draagvlak ontstaat voor ontwikkeling.’
Rico heeft werkervaring als: directeur, leraar, onderwijsadviseur en coach.
Rico Klaassen Bos (rklaassenbos@hetabc.nl).

Noortje Arts

‘Mensen verdienen een klankbord, ruimte om te leren en een spiegel om in te kijken’, daar staat onze collega Noortje Arts voor.

Als onderwijsadviseur, interim leidinggevende en coach begeleidt Noortje directies, (management) teams en individuen bij onderwijskundige vraagstukken, leiderschapsontwikkeling, verandertrajecten en persoonlijke ontwikkeling. Ze wil samen met jou onderzoeken wat je energie kost en wat energie oplevert om te zorgen voor de juiste balans.

Wat scholen zeggen over Noortje: ‘Noortje is een daadkrachtige professional die de rust uitstraalt gedurende momenten waarbij de spanning hoog is. Dankzij haar open houding, betrokkenheid en inlevingsvermogen weet zij tot de kern te komen en zet ze je aan het denken.’

Noortje heeft werkervaring als (interim) schoolleider, afdelingsmanager, teamleider, projectleider, leerkracht, procesbegeleider, trainer en coach.

Noortje Arts (narts@hetabc.nl).

Marleen van Beek

……

Neem contact op met Marleen (mvanbeek@hetabc.nl)

Lotte Heij

“Samen veranderen maakt dat je samen kijkt naar mogelijkheden. Het vinden van hobbels en kansen in de (school) organisatie, teams of op persoonlijk vlak is een waardevol gegeven om samen te groeien” aldus Lotte.

Lotte vindt het van belang om bij de start de beginsituatie goed in kaart te brengen, waar ruimte is voor inbreng om een reëel beeld te schetsen van de situatie. De beginsituatie is het uitgangspunt om samen doelen te stellen en verbinding te vinden met elkaar.

Lotte vindt het belangrijk om te verduidelijken wat de kernwaarden zijn van een organisatie of persoon. Het zoeken van energie wat resulteert in samen willen en durven veranderen. Het team eigenaarschap geven in het veranderproces om te leren van en met elkaar in het moment en in de toekomst.

Lotte Heij (lheij@hetabc.nl).

Matthieu van Wijhe

“Voor wie wacht, komt alles steeds te laat”. Matthieu handelt weloverwogen en proactief. Hij staat voor positieve verandering, gestoeld op verbinding en voortbouwend op wat er al is.

Matthieu heeft een brede ervaring in het onderwijs. Hij heeft lesgegeven in zowel het reguliere als het speciaal basisonderwijs. Daarnaast heeft hij gewerkt als intern begeleider en (interim) directeur op diverse scholen, in zowel het regulier als het speciaal (basis)onderwijs.

Wat klanten zeggen over Matthieu: “Matthieu is belangstellend, betrokken en oprecht. Hij kan echt luisteren en doet de dingen graag samen. Matthieu denkt in oplossingen en wat je met hem afspreekt gebeurt ook.”

Je kunt bij hem terecht voor vraagstukken omtrent gedrag en (gedeeld) leiderschap. Hij is beschikbaar als interim schoolleider en als vertrouwenspersoon. Daarnaast is hij opgeleid coach en assessor.

Matthieu van Wijhe (mvanwijhe@hetabc.nl)

Sven Mooij

“Wat begint in de kern, benader je vanuit de kern,” daar staat onze collega Sven Mooij voor.

Sven zet zich in voor scholen door op een analytische manier uitdagingen en kansen te onderzoeken en teams hierin te coachen. Hij houdt hierbij de doelen van de school scherp voor ogen maar streeft ernaar het individu nooit uit het zicht te verliezen. “Vriendelijk, helder en to the point” typeert hierin zijn stijl.

Sven is via een studie Engelse literatuur opgeleid als kritisch en onderzoekend denker aan de Universiteit van Amsterdam. Hij heeft een achtergrond in het Voortgezet Onderwijs waar hij van brugklas tot eindexamen en van VMBO tot VWO voor de klas heeft gestaan als docent Engels.

Als onderwijsadviseur werkt Sven op het raakvlak tussen onderzoek/analyse en training/coaching. Hij denkt mee over de organisatie en de mensen daarin. Hierbij biedt hij ondersteuning die varieert van individuele coaching tot het versterken van de professionele cultuur. Ook kan Sven helpen met het vinden van een duurzame balans tussen werkdruk en werkgeluk of het oplossen van onderzoeksvragen binnen de school.

Sven Mooij (smooij@hetabc.nl).