Ben je op zoek naar professionalisering op het gebied van meertaligheid voor jouw school?

Het ABC biedt de volgende ondersteuning:
Zien is snappen
NT2-didactiek
– Klankonderwijs
Nieuwkomersonderwijs

Eerste Hulp Bij Taal posters

Steeds meer basisscholen krijgen te maken met een grote toestroom van nieuwkomers in de klas. Deze kinderen komen vaak de school binnen zonder dat zij de Nederlandse taal kennen. Om de leerlingen en leraren op weg te helpen ontwikkelde Het ABC een aanwijsposter om te helpen bij de communicatie. De aanwijsposter is momenteel verkrijgbaar in 8 talen.

Download hier de Eerste Hulp Bij Taal (aanwijs-)posters. Hang de Nederlandse versie op in de klas en deel de poster met de taal die thuis wordt gesproken met de leerling/ouders.

Zien is snappen

Heb je kinderen in de klas voor wie het Nederlands niet de enige of eerste moedertaal is? Deze training geeft je concrete aanwijzingen en tips, in te zetten naast elke methode die je gebruikt.

Lees meer

Nieuwkomersonderwijs

Nieuwkomers zijn kinderen die korter dan een jaar in Nederland wonen en de Nederlandse taal nog moeten leren. Zij gaan naar een speciale opvanggroep, en stromen na een jaar uit naar een reguliere groep. 

Geef jij les aan nieuwkomers? Heb je vragen over NT2-didactiek of toetsresultaten? 

Het ABC biedt op verschillende manieren ondersteuning, met name gericht op de onderwijsprofessionals die met nieuwkomers werken. 

Lees meer

Meer weten over meertaligheid?

Neem contact op met onze adviseurs