Onderwijsadvies- en begeleiding,
voor een optimale ontwikkeling van ieder kind

Hoe kunnen wij je helpen?

Neem contact met ons op

Wie zijn wij

Het ABC is een Advies- en Begeleidings- Centrum voor het onderwijs. Al 50 jaar geven wij onderwijsadvies- en begeleiding in het voorschools-, primair- en voortgezet onderwijs. We werken voor diverse schoolbesturen in en rond Amsterdam: van Haarlemmermeer tot Zaanstad en van IJmond tot Purmerend.

Ons uitgebreide team bestaat uit gedreven onderwijsadviseurs (orthopedagogen, psychologen, taalkundigen en onderwijskundigen). Velen hebben ervaring in het onderwijs, zodat adviezen en behandelingen altijd aansluiten op de praktijk. En hoe cliché het misschien ook klinkt: we staan naast je, helpen en verrijken je.

Maart 2022 startte bij ons op school het traject ‘Goed worden, Goed blijven plus’ van de PO-raad. We hadden het geluk dat Irma Jacet, onderwijsadviseur van Het ABC, ons mocht begeleiden. De verbeterplannen die in de steigers stonden, werden door haar onder de loop genomen. Na onze eerste lesbezoeken, konden we samen de puntjes op de ï zetten. Na de terugkoppeling aan het team, gingen we schoolbreed aan de slag met onze verbeterplannen. Schouders eronder en gaan!

De ontwikkelteams namen het voortouw en ook onze adjunct-directeur/IB’er ging aan. Hij heeft de gehele zorgstructuur verstevigd en breed uitgezet. Mooi om te zien hoe iedereen zijn/haar rol pakte! Werksessies en collegiale consultatie werden ingezet om van en met elkaar te leren.

Het resultaat mocht er zijn! Eind maart 2023 hadden we een eindmeting waarbij een fantastische groei gemeten werd. Er werd zo effectief lesgegeven met EDI dat de lat weer wat omhoog mag. We hebben de smaak te pakken en gaan door op de ingeslagen weg. Dank Irma, dat je meegedacht en meegeholpen hebt!

Wina Veldkamp
Directeur, RK basisschool Tweemaster Koers

Onze laatste nieuwsberichten

Waarom kiezen voor Het ABC

Ruim 50 jaar ervaring

Alles voor het kind

Samen doen wat nodig is

Tevreden klanten