Executieve functies

Haalt een kind niet de cijfers die je verwacht? Lijkt het dat een leerling niet alles eruit haalt wat erin zit? Dan kan dat een gevolg zijn van minder goed ontwikkelde executieve functies.

Executieve functies zorgen ervoor dat we ons gedrag bewust kunnen sturen. In aanleg zijn ze erfelijk bepaald en ontwikkelen zich vervolgens in relatie tot de omgeving. Goed ontwikkelde executieve functies maken doelgericht werken en het volhouden van een taak mogelijk. Wordt die ontwikkeling al op jonge leeftijd gehinderd, dan kan dit met begeleiding alsnog aangeleerd worden. Het ABC levert die begeleiding aan kinderen van de basisschool, zowel individueel als in groepsverband.

Formulieren

Sed tpfapa dgiapmenb bvsposs

dsPDleapb dapwpkdfmb zdofeut

dapzp. miwpwopdfo actv rsler fd

qwertp paof hys. zbyea f, fda

Hoe kan ik je helpen?

Neem contact op met onze adviseurs

Ons aanbod betreft Executieve functies

Bekijk het totale aanbod

Schooltraject

Het ABC biedt een volledig schooltraject voor leerkrachten die hun kennis van executieve functies willen vergroten en die vaardigheden bij de leerlingen willen versterken. Tijdens dit traject maken we een vertaling van theorie naar praktijk. Dit schooltraject is altijd maatwerk en kan bestaan uit bijvoorbeeld een afstemmingsgesprek met de schoolleiding, een studiemiddag voor de leerkrachten, observaties in de klas en/of begeleiding voor de leerlingen.

Meer weten?

Praktijkervaring

Onze onderwijsadviseurs begeleiden kinderen die om uiteenlopende redenen niet optimaal kunnen presteren op school. Doordat ze onzeker zijn, snel afgeleid, boos of juist zo creatief dat ze moeite hebben met hun concentratie. Met een EF-training (Executieve Functies) die we afstemmen op de vraag en situatie van het kind zelf, helpen we ze daarmee omgaan. Wat dat in de praktijk betekent? Dat vertellen deze kinderen je hier zelf!
Lees hier de verhalen van kinderen met een EF-training

Lees de verhalen

Voor ouders

Heeft jouw kind moeite met concentreren? Of lukt doorwerken bijvoorbeeld niet? Dan kan dat te maken hebben met de executieve functies. Die zorgen ervoor dat je onder meer goed kan organiseren, emoties beheersen en nadenkt voordat je iets zegt. Om te begrijpen hoe die executieve functies werken, wat het nog meer is en waarom het zo belangrijk is dat ze zich goed ontwikkelen, organiseren wij daarover workshops en webinars voor ouders.
Heb je daar interesse in of wil je daar meer over weten? Vraag het ons gerust!

Lees meer

Gerelateerd nieuws