Schrijf je nu in voor evenementen over begaafdheid in februari/maart 2024

In aanloop naar de Week van de Hoogbegaafdheid vinden er interessante gratis bijeenkomsten plaats. Werk je in het onderwijs en wil je kennis opdoen of delen over begaafdheid? Schrijf je dan snel in voor deze inspirerende bijeenkomsten;

 • Conferentie Verborgen Begaafdheid
  Op donderdag 1 februari van 13:00-17:30uur organiseert het samenwerkingsverband PO en VO Amsterdam- Diemen i.s.m. de Gemeente Amsterdam een conferentie.

  Speciaal voor alle onderwijsprofessionals die voor leerlingen met kenmerken van begaafdheid het verschil willen maken. Het programma staat garant voor informatie, inspiratie en het opdoen van nieuwe kennis.

 • TopTips bijeenkomst
  Op woensdagmiddag 14 februari van 15:00-17:30uur organiseert het Kenniscentrum Hoogbegaafdheid (NTCN) i.s.m. Het ABC een TopTips bijeenkomst in Amsterdam. Er vindt ook een bijeenkomst plaats op 10 april en 12 juni.

  De bijeenkomsten zijn bedoeld voor leraren, intern begeleiders en specialisten hoogbegaafdheid die aan een basisschool zijn verbonden. Zij wisselen deze middag succeservaringen uit, aan de hand van goede voorbeelden uit hun eigen praktijk. Een middag voor onderwijsprofessionals die graag van en met elkaar willen leren.

 • 3-daagse Expeditie begaafdheid: kennis omzetten in beleid
  28 februari van 09:30-12:00uur start de eerste van drie trainingen om HB-kennis om te zetten naar beleid in de school.

  Schoolleiders, IB’ers en expert leerkrachten zijn van harte uitgenodigd. De vervolg trainingen vinden plaats op 13 en 27 maart.

 • Online webinar: Hoe (h)erken je (hoog)begaafdheid bij pubers
  ECHA- begaafdheidspecialist in het VO, Marijke Niele, vertelt op 11 maart van 16-17uur wat er in de bovenbouw van het VO gebeurt met sommige getalenteerde leerlingen.

  De ‘goede’ leerling komt tot de derde klas havo/vwo probleemloos mee en raakt dan opeens in een negatieve modus en presteert steeds slechter. Herken je dat? En wat doe je daaraan? Met praktische tips neemt Marijke je mee in de (on)mogelijkheden waar deze leerling mee worstelt. Je krijgt handvatten aangereikt om deze leerlingen te begeleiden.

 • 3-daagse HB training voor Ouder Kind Adviseurs (OKA’s)
  Wel wat verder weg in dit jaar, maar de moeite om alvast te noemen. Op 8 mei van 15:00-17:00uur start de eerste van drie trainingen voor OKA’s om hun basiskennis rondom hoogebegaafdheid te vergroten.

  Hoe kun je deze kinderen signaleren/herkennen? Welke kenmerken laten zij op school en in de thuissituatie zien? Maar ook, wat betekent dit voor de opvoeding in de thuissituatie en de gezinsdynamiek? Welke sociale en emotionele aspecten spelen een rol in de ontwikkeling van deze kinderen. We besteden daarnaast aandacht aan onderwerpen als: dubbelbijzondere leerlingen, misdiagnoses en onderpresteren. De vervolg trainingen vinden plaats op 22 mei en 5 juni.