De gelukkige groep

Ben je als pedagogisch medewerker op korte termijn op zoek naar oplossingen en tips om meer invloed te hebben op de groepsprocessen en sfeer in jouw groep?

Met de interventie De Gelukkige Groep krijg je hulp op jouw specifieke vraag met jouw groep. Afhankelijk van de hulpvraag kun je kiezen voor een compact of uitgebreid traject óf maatwerk.

Aanpak

Intake
Voor het vaststellen van de opbrengstverwachting. Daarmee krijgen we een goed beeld van de vragen die er zijn en van zowel de bestaande als de gewenste situatie.

Plan van aanpak
Het opstellen van een gezamenlijk plan van aanpak. De aanpak is praktisch en wordt direct uitgevoerd. Dit kan bestaan uit een compact of uitgebreid traject met meerdere contactmomenten zoals groepsbezoeken, observaties en coaching gesprekken.

Evaluatie

De Gelukkige Groep is met name interessant voor de Passende Kinderdagopvang als je de groepssfeer wilt hernieuwen en meer invloed op de groepsdynamiek wil ervaren. Je komt meer te weten over groepsdynamische processen en de invloed die je als pedagogisch medewerker hierop hebt. Standaard wordt de interne coach en/of leidinggevende betrokken bij het traject.

De gemeente Amsterdam ondersteunt de interventie de Gelukkige Groep, zij financieren 5 trajecten in 2023 voor de kinderdagopvang in Amsterdam.

Wij bieden deze aanpak op groeps- en organisatieniveau aan.

Gerelateerd nieuws

“Het was voor mij de eerste keer in bijna 3 jaar dat er zo’n goede coach op mijn groep langskwam. Het heeft mij wat nieuwe handvatten opgeleverd en bepaalde inzichten in kinderen gegeven die ik zelf misschien nog niet had gezien. De coaching heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en mij mijn eigen kracht laten beseffen.”

Kelly, pedagogisch medewerker De Vijf sterren

Meer weten over De Gelukkige Groep?

Neem contact op met Minke